ERelax

Lavanda era cunoscută încă de pe vremea romanilor, care o foloseau pentru proprietățile sale aromatice, atât în terme (băi publice), cât și pentru a-și parfuma hainele. De altfel, numele de lavandă derivă din verbul latin "lavare" , care înseamnă a spăla.

În Antichitate, florile de lavandă erau folosite pentru prepararea parfumurilor, săpunurilor, pentru îmbăierile de lux, rezervate numai nobilimii.

 

In Evul Mediu, lavanda era apreciata pentru actiunea sa dezinfectanta, care o transforma intr-o arma de lupta impotriva ciumei.

Mirosul are în mod evident puterea de a influenta mintea si corpul, iar lavanda este adesea cunoscută ca regina mirosului. Se spune că, Cleopatra ia sedus pe Julius Caesar si Marcus Antonius cu acest parfum.

 

Uscate si Relax

Astăzi, levănţica este folosită pe scară largă în industria cosmetică. Aroma ei este una dintre cele mai solicitate în parfumerie, a doua după aroma de trandafir. Are avantajul compatibilităţii cu orice tip de piele.

Stimulează regenerarea celulelor, atenuînd formarea cicatricilor şi a vergeturilor. Încetinește evoluția ridurilor, ajută la refacerea pielii deteriorate de expunerea prelungită la soare (arsuri solare), vânt sau frig. Toate acestea, prin utilizarea sub forma de unguent, apă de lavandă, ulei de masaj sau adăugată în baie

Infuzia de flori de lavandă uscate poate fi folosită pentru clătirea părului și pentru a scăpa de mătreață.

 

Uleiul esențial extras din flori este de asemenea privit ca un remediu natural pentru căderea părului, acesta fiind una dintre cele mai populare utilizări ale uleiului de lavandă.

Proprietatea cea mai importantă a lavandei este aceea de a calma. Adăugată în baie, relaxează nervos, relaxează muscular, combate insomnia, depresia, durerile de cap. Folosită in baie locală, este capabilă să lupte cu infecții și micoze din cele mai persistente.

Pentru a te bucura de efectul binefăcător al sării de baie cu lavandă, cel mai simplu și mai rapid mod de preparare este de a adauga într-un săculeț sare de baie și flori de lavandă, și lăsăm să curgă apă cu presiune peste aceasta. Sarea și plantele se vor dizolva în acest mod și iți vor aroma baia.

sare-de-baie2