Act2

 

“CULEGE PENTRU TINE”

 

Ai participat vreodată la culesul florilor de lavandă?? Dacă nu, acum ai ocazia.

Pregătește-te, planifică,  în curînd vor înflori cele mai minunate flori mov, florile de lavandă.

Când spunem “Lavandă” ne gîndim la culoarea caldă mov-albăstruie, la un parfum inconfundabil, la multiplele sale proprietăți calmante și antiseptice, și de ce nu la Provence….

Lavanda este:

- o plantă aromată cu multiple proprietăți benefice omului, cunoscută și utilizată încă din antichitate atât în preparate culinare cât și în prepararea băuturilor răcoritoare pentru zile toride (limonade, cocktailuri etc.),

-este cea mai cunoscută dintre ierburile mirositoare,

-este numită și regina mirosului, fiind considerată o plantă care poate schimba stările de spirit.

Lavanda are o dublă plăcere, vara î-și împrăștie mirosul, în timp ce iarna mirosul ei va emana căldură chiar și în cele mai reci zile ale anului.

Pe lângă toate acestea, ea este cu mult mai interesantă și demnă de aprecierile noastre zilnice.

Pentru cei ce își doresc un moment de relaxare, să vadă ori să retrăiască o amintire legată de regiunea Provence (Franța), pentru cei pasionați de florile de lavandă și nu numai, pentru cei cărora le place să știe ce folosesc, (și aici vorbim despre produsele din magazine la care nu întotdeauna le cunoaștem conținutul și originea), pentru cei ce doresc să descopere cum miroase cu adevărat lavanda și nu produsele cu conținut de lavandă din comerț,  lansăm invitația “CULEGE PENTRU TINE”.

În fiecare an, la finalul lunii Iunie , vă invităm să luați parte la culesul florilor de lavandă, flori pe care veți avea ocazia să le duceți acasă și să vă bucurați de ele pe tot parcursul anului. De asemenea veți avea ocazia să aflați mai multe informații despre minunatele flori de lavandă, cum să le uscăm și să beneficiem mai apoi de mirosul și proprietățile ei, cum poate fi folosită în preparate culinare dar și pentru momente de relaxare.

Culesul va avea loc în localitatea Pomi, Nr.50, Jud. Satu Mare. Este un lucru foarte simplu având nevoie doar de foarfecă (în cazul în care aveți așa ceva acasă vă recomandăm să le aduceți cu dvs.)

După cules veți putea degusta cîteva produse cu lavandă.

Doritorii vor primi o sacoșă de hartie ( L30 x l25 x A14) în care vor putea culege câte flori doresc pentru acasă, urmând ca la final să achite o taxă unică/sacoșă.

În cazul în care sunteți interesați sau doriți să participați într-un grup organizat într-o anumită zi, vă rugăm să ne transmiteți un email la adresa casutaculavanda@yahoo.com cu intenția de participare sau să lăsați un mesaj pe facebook și noi vă vom contacta.

 

 

lavanda sfarsit